2012. április 30.

Mindegy-e, mitől ment fel a benzinár?

Mindegy-e, mitől ment fel a benzinár?: "Ha felmegy a benzinár, az emberek kevesebbet autóznak és takarékosabb autót vesznek." Ilyen példákkal a bevezető közgazdaságtan előadásokon szoktunk dobálózni. Vajon számít-e a mennyiségi reakció szempontjából, hogy mi mozgatja az árakat: egy közelkeleti konfliktus, a kínai fellendülés, egy felrobbant finomító vagy éppen az üzemanyag-adókulcs változása? Miért is számítana, magyaráznánk diákjainknak: a fogyasztói viselkedés szempontjából fontos információ az ár maga, nem az, mi alakítja. Ha ezt magyaráznánk, hiába kézenfekvő, tévednénk, számolták ki most megjelent tanulmányukban Shanjun Li, Joshua Linn és Eric Muehlegger. Úgy találták, az amerikai benzinár keresleti rugalmassága függ attól, a benzinre kivetett adó vagy az adó előtti benzinár változik-e meg. Az adótartalom növekedése nagyobb keresletcsökkenést okoz, mintha a nettó benzinár menne fel. Összeférhet ez azzal a feltételezéssel, hogy az emberek racionálisak? Össze bizony. Hogyan? Tessék kitalálni – vagy elolvasni a cikket. Segítség a rejtvényfejtéshez: az adóváltozás hatása különösen akkor nagyobb, amikor azt a döntést hozzák meg az emberek, mekkora fogyasztású autót vesznek (az extenzív határon).

Rutinos versenyző is lehet gyökér

Sági Elemérrel a WTCC Slovakiaringen rendezett hétvégéjén futottunk össze, hogy sok ezer hazai szurkolóval együtt drukkoljunk a magyar srácoknak.

Button kedden megzúzza Budapest belvárosát a McLarennel

Kedden érkezik Budapestre Jenson Button, a Forma-1-es McLaren brit pilótája, aki a Vodafone Belvárosi Nagydíj...

Introducing America's first all-electric MotoX track


Cornering and kicking up dust on a Zero MX electric bike at the Dark Green track in Penros...Introducing America's first all-electric MotoX track: Ask anyone who lives near a MotoX park for one word to describe it, and that word is most likely going to be "noisy." There is one track in the U.S. which is very neighbor-friendly in that respect, however. On the face of it, the Dark Green Motorsports track in Penrose, North Carolina might seem like any other, with all the thrills of hops, table tops, camel backs and doubles, but there's no volumous clattering from a two-stroke engine to be heard at this 1,400 meter (0.869 of a mile) dirt bike park – all of the Zero MX bikes available for rental at Dark Green are 100 percent electric...

Cam-Shaft Gives the Lotus Esprit V8 a Power Boost and a JPS Styling Treatment

Cam-Shaft Gives the Lotus Esprit V8 a Power Boost and a JPS Styling Treatment:
The Esprit is one of the most famous and longest-living Lotus models ever having remained in production for close to three decades (!), from 1976 to 2004. Originally penned by Giorgetto Giugiaro, the Esprit's design was freshened up initially by Peter Stevens in 1987 and later on by Julian Thompson in 1993.
Another landmark in the Esprit's lifespan was the presentation of a V8-powered model in 1996, the first of its kind for Lotus. Aptly named the Esprit V8, the British sports car was powered by an in-house developed, all-aluminum, twin-turbocharged 3.5-liter V8 rated at 350hp (355PS) and 400Nm (295 lb-ft).
And it is this model that has fallen into the tuning hands of Germany's Cam-Shaft, which has introduced a new package with both styling and performance modifications.

Íme, a DTM-es BMW kívülről-belülről

Íme, a DTM-es BMW kívülről-belülről - fotók: Bár a Német Túraautó Bajnokság (DTM) szezonnyitója kettős Mercedes-győzelmet hozott a Hockenheimringen, kétségkívül a szériába 20 év után visszatérő BMW állt az érdeklődés középpontjában. A 4 literes, V8-as, 500 lóerős fenevad jól kezdett: az időmérőn Dirk Werner 3. lett, míg a futamon a korábbi háromszoros WTCC-világbajnok, Andy Priaulx produkálta a müncheni armada legjobb eredményét egy 6. helyezéssel. Az Autómenedzser.hu a viadal helyszínén kívül-belül szemügyre vehette Werner sárga rakétáját.

Az új Toyota sportautó lenyomta az MX-5-öt

A GT 86 nem csak a legendás Mazdánál volt gyorsabb a versenypályán, hanem az ikertestvérénél, a Subaru BRZ-nél is.

Aston Martinnak rohant, majd tetejére borult egy VW Golf - fotók

Eltrafált Volkswagen Golfjával egy Aston Martin V8 Vantage-t egy 68 éves nő szombaton, Münchenben.

A Pekingi Autószalon legjobb női

Egy autókiállítás sem működhet csinos hoszteszek nélkül. Rájöttek erre a kínaiak is, és jól csinálják.

Életveszélyben az autóval ütköző motoros és utasa

Életveszélyes sérüléseket szenvedett az a motoros és utasa, aki egy személyautónak hajtott, hétfő délután, a Heves...

Egy dollárral csökkent a Brent olajfajta hordónkénti ára

Több mint egy dollárral esett a Brent olajfajta hordónkénti ára hétfőn késő délutánra a pénteki záró értékhez képest.

F1: Holnap beindul a tesztelés

Három év kihagyás után holnap újra idény közbeni tesztet tartanak a Forma-1-es csapatok. A helyszín az olaszországi Mugello, a cikkből kiderül, ki mikor vezet.

Gigantikus fejlesztés előtt a moszkvai metró

Hetven újabb metróállomás épül 2020-ig az orosz fővárosban, ahol a világ egyik legkiterjedtebb földalatti-hálózata...

Solberg hajrázott, Loeb lassított

Miközben Petter Solberg minden szakaszt megnyert vasárnap, a Citroën versenyzői egymásra licitálva autóztak lassabb és lassabb időket, győzelmüket ez nem befolyásolta. Videón az Argentin-rali utolsó napja.

Íme, a DTM-es BMW kívülről-belülről - fotók

Bár a Német Túraautó Bajnokság (DTM) szezonnyitója kettős Mercedes-győzelmet hozott a Hockenheimringen, kétségkívül a szériába 20 év után visszatérő BMW állt az érdeklődés középpontjában. A 4 literes, V8-as, 500 lóerős fenevad jól kezdett: az időmérőn Dirk Werner 3. lett, míg a futamon a korábbi háromszoros WTCC-világbajnok, Andy Priaulx produkálta a müncheni armada legjobb eredményét egy 6. helyezéssel. Az Autómenedzser.hu a viadal helyszínén kívül-belül szem

Egy autóverseny parkolója

A versenyszériának megfelelően magasan dominált az Audi-BMW-Mercedes triumviátus, abból is a komolyabb teljesítményű, frissebb felhozatal.

Félmilliárdot ért a legritkább Lamborghini

Kiderült az egyetlen Aventador J ára. A nyitott versenyautók hangulatát idéző, vérbeli sportgép egy gyűjtőhöz került.

Button miatt lezárják Budapest belvárosát május elsején

Jenson Button keddi autóshow-ja miatt forgalom- és parkolási korlátozások lesznek Budapest belvárosában szerda...

Rosberg: A Pirelli felpörgette az F1-et

Nico Rosberg szerint jót tett a Forma-1-nek, hogy a Pirelli a csapatok számára már-már kiismerhetetlen gumikat gyártott erre az idényre.

Rajzottak a bringások szombaton a Balaton körül

Rekordszámú, több mint ezerötszáz résztvevő vágott neki a \

Haszonjármű-kiállítás Amszterdamban

Haszonjármű-kiállítás Amszterdamban: Sok-sok évig rend volt az európai haszonjármű kiállítások háza táján. Ezen rendezvények adtak helyet és alkalmat az aktuális Ezmegaz of the Year díjak kiosztására is. Páratlan évek őszén Amszterdamba utaztunk, hogy a RAI-n szemügyre vegyük az adott év buszos és kamionos fejlesztéseit, páros években pedig a hannoveri IAA-n találkozhattunk az újdonságokkal. Így minden évben sor került a legelőkelőbb Truck of The Year díj átadására, valamint a Van of the Year cím is itt talált gazdára. Az autóbuszok díjazása ennél kicsit rafináltabb volt, ugyanis ezeket kategóriánként váltogatták: Hannoverben a Coach of the Year díjat a legjobbnak ítélt turistabusznak adták, míg Amszterdamban egy városi-elővárosi típus kaphatta a Bus of the Year címet.

Megépül a Győr-Bécs kerékpárút utolsó hiányzó szakasza

Napokon belül megkezdődik az osztrák-magyar országhatár és az ausztriai Miklóshalma (Nickelsdorf) közötti kerékpárút...

Haszonjármű-kiállítás Amszterdamban

Sok-sok évig rend volt az európai haszonjármű kiállítások háza táján. Ezen rendezvények adtak helyet és alkalmat az aktuális Ezmegaz of the Year díjak kiosztására is.

Rekkenő hőség várható május elsején

A

Exkluzív: Schumacher ismét megcsípte a Pirellit

Kiszámíthatatlan lesz a Forma-1 a szezon hátralevő részében is – jósolta Michael Schumacher, a Mercedes hétszeres világbajnok veteránja azon a sajtótájékoztatón, amelyet a csillagos márka szervezett számára a Német Túraautó Bajnokság (DTM) évadnyitó összecsapásának helyszínén, Hockenheimben. A német újfent leszögezte: a Pirelli gumijai túlságosan fontos szerephez jutnak a száguldó cirkuszban.

Pályabíróra támadt egy motoros

Rátámadt az egyik pályabíróra egy finn versenyző a vasárnapi gyorsaságimotoros-világbajnokság Spanyol Nagydíján, a...

Räikkönen: Nem az F1 az életem!

Kimi Räikkönen semmit sem változott, a 2007-es bajnokot továbbra is csak a versenyzés érdekli az F1-ből, minden más kívül esik az érdeklődésén.

Autóvezetéssel dühítette fel a verőlegényeket, akik egy karatemesterhez mentek

Kétszeresen is rossz ajtón kopogtatott egy vasrudakkal felszerelkezett verőtrió Boszniában: egyrészt rossz címen...

Egy autókiállítás szebbik oldala - a Pekingi Autószalon hölgyei

Egy autókiállítás szebbik oldala - a Pekingi Autószalon hölgyei

Lángoló pickup a McDrive-ban

A kassza mellett állt a pickupos, amikor több méter magas lángok csaptak fel a platójáról.

Nem tetszik a kínaiaknak az EU-s bringavizsgálat

A kínai kereskedelmi minisztérium a jogorvoslati eszközökkel való visszaélésnek nevezte az Európai Unió (EU) azon...

Rekordprofitot termelt a Hankook Tire

A külföldi eladások növekedésének köszönhetően remek negyedévet zárt a dél-koreai abroncsgyártó.

Szétkergetik az őrezredet

Az Országgyűlési Őrség létrehozásával, január 1-jével várhatóan jogutód nélkül megszűnik a rendőrség Köztársasági...

Elfelejtünk biztosítót váltani

Elfelejtünk biztosítót váltani: Feledékenyek az év közben kötelező biztosítást váltó autósok. Felmérések szerint, egyharmaduk még mindig azt hiszi, hogy biztosításuk az év utolsó napján jár le.

Elsőként kapott öt csillagot a Lexus

Elsőként kapott öt csillagot a Lexus: A Lexus CT 200h a legmagasabb értékelést kapta az általános biztonsági szintet vizsgáló új japán felmérésen.

Rekordprofit a Hankooknál az első negyedévben

Rekordprofitra tett szert a magyarországi gyártóbázissal is rendelkező Hankook Tire az első negyedévben, elsősorban a...

ZF buszos sikerek Törökországban

Törökország 11 buszgyártója közül mindegyik használ ZF alkatrészeket. Az idén ezidáig Isztambulba, Izmirbe és Ankarába megrendelt 900 autóbusz mindegyike ZF váltóval és hidakkal készül.

Elsőként kapott öt csillagot a Lexus

A Lexus CT 200h a legmagasabb értékelést kapta az általános biztonsági szintet vizsgáló új japán felmérésen.

Loeb győzött az Argentin-ralin

A francia Sebastien Loeb nyerte vasárnap a rali-világbajnokság idei ötödik, Argentínában rendezett futamát. A nyolcszoros világbajnok ezzel 70. világbajnoki győzelmét szerezte meg.

Mercedes-Benz 170S Low Rider Chop Head

V8 / 3.532 cm3 / 148 PS / 267 Nm @ 2.600 (klikkelj a nagyobb képekért)

Foci az F1-ben, F1 a fociban

A Sauber-csapat úttörő partnerséget jelentett be: a svájci F1-alakulat a Bajnokok Ligája idei egyik döntősével, az angol Chelsea FC-vel lépett szövetségre.

A Magyar Autóklub ellenzi a dugódíj bevezetését

A Magyar Autóklub (MAK) a rendelkezésére álló információk alapján nem tartja elfogadható, szükséges és eredményt hozó megoldásnak a dugódíj bevezetését.

Traffipaxok a fővárosban

A rendőrség tájékoztatása szerint alábbi helyszíneken számíthatunk sebesség-ellenőrzésre Budapesten.

Elfelejtünk biztosítót váltani

Feledékenyek az év közben kötelező biztosítást váltó autósok. Felmérések szerint, egyharmaduk még mindig azt hiszi, hogy biztosításuk az év utolsó napján jár le.

Földre szállt lopakodó - ATT-TEC BMW M3 kabrió (galéria)

A BMW M3-as jelenleg futó változata rövidesen búcsút int a vásárlóknak, hiszen érkezik majd a vadonatúj hármas...

Együttműködik a Chelsea FC és a Forma-1-es Sauber

Fény derült a Forma-1-es Sauber istálló rejtélyes matricájának titkára: Kínában az „Out of the blue’, míg Bahreinben a ’True blue’ felirat szerepelt a C31-esek motorborítóján, s immáron hivatalosan is bejelentették, hogy a felület a Chelsea FC BL-döntős labdarúgócsapatáé lesz.

Mennyire elégedettek a pénzügyőrökkel?

Mennyire elégedettek a pénzügyőrökkel?

Feledékenyek az év közben kötelező biztosítást váltó autósok

A 2010 eleje óta vásárolt autók tulajdonosainak a vásárlás napjától számítva egy évre szól a kötelező gépjármű...

Renault-t Algériából?

Marokkó után Algériában nyit gyárat a konszern. A franciák nem örülnek a hírnek.

Kétszer is kilökték, kétszer lett hatodik Michelisz

Kétszer is kilökték, kétszer lett hatodik Michelisz: Michelisz Norbert csak három körön át tudta megtartani az első helyet a Slovakiaringen megrendezett első WTCC-versenyen. Először Gabriele Tarquini, aztán Yvan Müller is kilökte a magyart, aki végül a hatodik lett, akárcsak a kevésbé eseménydús második futamon. Wéber Gábor tizedikként első pontjainak örülhetett az első versenyen, a másodikat nem tudta befejezni.

Nem megy a Fordnak Európában

Majdnem a felére csökkent a Ford profitja idén az első negyedévben, annyira nem ment az üzlet Európában, és...

Agresszív tekintetű Bogár az ABT-től (fotók)

Ha nem találja eléggé feltűnőnek a vadonatúj Volkswagen Beetle megjelenését, a német ABT tuningműhely megoldást kínál...

A nap képe: magyar gőzlokomobil

1910 körül készült HSCS gőzlokomobil a Georgikon Majormúzeumban Keszthelyen.

Így látták a csapatok az Argentín-ralit

A Citroën kettős győzelemmel, a Ford két kiesését követően szolid pontszerzéssel zárta az Argentin-ralit. Videós összefoglalók a csapatoktól.

Csigatempóval nyert Loeb Argentínában

Sebastien Loeb megszerezte pályafutása 70. győzelmét, miután az Argetin-ralit is megnyerte. A második helyen csapattársa, Mikko Hirvonen, a harmadik helyen Dani Sordo drámai kiesését követően Mads Osberg végzett.

Új videó a hányatott sorsú luxus Bugattiról

Kezdett már kissé feledésbe merülni a Bugatti négyajtós luxusbálnája, a 16C Galibier, de a vállalat időről-időre...

Szobrot a kisgyerekes családoknak!

Kivételes megjelenésű kupét faragott az Opel az Astrából. Kisbabát ne tegyünk hátra, de ha már önállóan mozog a gyerek, bejelentkezhetnek a GTC-ért az igényes szülők.

Rossz példát mutat a szülő a volánnál

A Continental gumigyártó érdekes közleményt küldött, miszerint a szülők a volán mögött rossz példát mutatnak a gyermekeiknek. Magunkba néztük: mi is.

Kisvasútról oltották a tüzet - fotó

Tűzoltók dolgoznak vasárnap a budai kisvasút vonala mellett  a Vadaspark megállóhely közelében, ahol  mintegy 100...

Mégsem árverezik el a pusztuló Ferrarit

Az Interpol kérésére aszalják a napon a millió dolláros szupersportkocsit.

Kaliforniában is tudnak rólunk

Sajnos nekünk (Rézmányi meg én) kimarad az idei OT-expo. Nem láthatjuk a legendás Ladákat, esélyünk sincs ott lenni a velodromon. Ez fáj, mert irtózatosan jó események, minden percét élvezni szoktam. Helyette marad a meló, húzzuk az igát. Nekünk most rossz.

Kaliforniában is tudnak rólunk

Sajnos nekünk (Rézmányi meg én) kimarad az idei OT-expo.

Tökéletes postásautó

A rotyogó V8-hang hiányzik belőle, máskülönben hibátlan. De csak postásoknak.

2012. április 29.

Magyar kamionosok ellen tüntettek nyugatiak

Több száz nyugat- és észak-európai kamionos tüntetett a hét végén  Antwerpenben tiltakozva a kelet-európai olcsó...

2500 kilométerre képes a napelemes repülő

A Földközi-tengert is átszelve immár 2500 kilométeres táv megtételére készül Bertrand Piccard svájci kalandkereső...

36 fok Budapesten - fotó

Digitális hőmérő kijelzője Budapesten a Hegyalja út lábánál.

Teszt: Honda NC700X

A Honda célja az NC700 családdal az volt, hogy tökéletesen feleljen meg az átlag motoros igényeinek. Nálunk erre az X betűjelű típus tűnik a legalkalmasabbnak.

Teszt: Honda NC700X

A Honda célja az NC700 családdal az volt, hogy tökéletesen feleljen meg az átlag motoros igényeinek. Nálunk erre az X betűjelű típus tűnik a legalkalmasabbnak.

Kettős Mercedes-siker a DTM hockenheimi nyitányán

Gary Paffett vezérletével kettős Mercedes-elsőség született a Német Túraautó Bajnokság (DTM) évadnyitó...

Milyen lesz az időjárás május 1-jén?

A

Bozóttűz Szigetszentmiklóson, két autó is kigyulladt

Egy személygépkocsi és egy kisteherautó is kigyulladt, de senki sem sérült meg abban a bozóttűzben, amely egy...

Bizzarini Manta

V8 / 5.359 cm3 / 360 PS / Vmax: 325 km/h (klikkelj a nagyobb képekért)

Egy Opel buktatta le a rablót

Takarókat, párnát, vaskályhát, zománcos lavort és fazekat is meglovasított az a 25 éves férfi, akit a csongrádi...

Motoros felvonulás Devecserben

Motoros felvonulás lesz április 30-án hétfőn Devecserben, a város önkormányzata a vörösiszap-katasztrófában nyújtott...

Kétszer is kilökték, kétszer lett hatodik Michelisz

Michelisz Norbert csak három körön át tudta megtartani az első helyet a Slovakiaringen megrendezett első WTCC-versenyen. Először Gabriele Tarquini, aztán Yvan Müller is kilökte a magyart, aki végül a hatodik lett, akárcsak a kevésbé eseménydús második futamon. Wéber Gábor tizedikként első pontjainak örülhetett az első versenyen, a másodikat nem tudta befejezni.

Visszatért a tejhabos domina

Úgy borzolja a kedélyeket az Abarth-reklám, hogy közben senkit nem bánt. Kit érdekel egy-két megalázott férfi?

Heti merítés: Alfától Volgáig

Véget nem érő gyermekkori emlékek Körülbelül 4 éves koromban kezdődött.

A gyönyörű imbolygó oroszlán - Chevrolet Camaro-teszt

Sajnos nálunk nem sok létjogosultsága van egy 6,2 literes V8-as motorral szerelt közel ötméteres kupénak, pedig azon túl, hogy úgy megbámulják, mint egy űrsiklót, körrekordot csináltunk vele a tesztpályánkon, és még családi autónak is bevált.

Menet közben esett ki a tűzoltóautó kereke

Egy kiesett tűzoltóautó-kerék miatt indított vizsgálatot Varga Ferenc, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság...

Autó borult a HÉV-sínekre - fotó

Tűzoltók és mentők dolgoznak  Budapest XVI.

Oldtimer sokadalom – 2012

Lezajlott az Oldtimer sokadalom idei nekifutása, a rendezvény a tavalyihoz mérten is rendkívül szemkápráztató volt

A nap képe: rackák a kilenclyukú hídon

Rackákat hajtanak át Hortobágyon, a kilenclyukú hídon.

Élménynap az Audinál

Megnéztük, hogyan gyártanak Győrben autógyárat. Félelmetes méretű belső terek, felfoghatatlan mennyiségű beton, és alvó robotok mindenfelé.

Ellopta a busz kasszáját

A Bakony Volán sofőrje szombaton feltörve találta Nádasdladány Petőfi utcában parkoló járművét.

Wéber Gábor küzdelme a beállításokkal (videóinterjú)

Wéber Gábor küzdelme a beállításokkal (videóinterjú): A Zengő Motorsport pilótája, Wéber Gábor számára eddig rémálomszerűen alakult a szlovák WTCC-hétvége, hiszen szombaton egész nap nem találta a ritmust a számára is ismeretlen pályán és jobbára csak szenvedett a BMW-vel, mivel nem találta a vezetési stílusához illő, ideális beállításokat. Egy a csapata által közzétett videóinterjúban a pilóta elárulta, mi okozta szokatlanul nagy lemaradását csapattársával, a pole pozíciót megkaparintó Michelisz Norberttel szemben.

Uram, ha függőlegesen szállítanánk az autókat vasúton, az baj lenne?

Uram, ha függőlegesen szállítanánk az autókat vasúton, az baj lenne?:
Kissrác koromban néha provizórikusan tároltam én is a matchboxaimat függőlegesen, de azt álmomban sem gondoltam volna, hogy létezett olyan vasúti kocsi, amiben szintén függőlegesen szállították az autókat, sőt emiatt az egész autót speciálisan alakították ki.

Motoros felvonulás Devecserben

Motoros felvonulás Devecserben: Motoros felvonulás lesz április 30-án hétfőn Devecserben, a város önkormányzata a vörösiszap-katasztrófában nyújtott segítségért látja vendégül a magyar motoros társadalom tagjait.

Piát akart, üres üvegekkel teli teherautót lopott el

Italrakományt remélt, de helyette csak üres üveget lopott - bár abból teherautónyit - egy részeg férfi Svédországban.

Házi versenyt tart a Citroën

A Citroën két versenyzője, Sebastien Loeb és Mikko Hirvonen kiemelkedően teljesített az Argentin-rali szombati napjának első felében. Fölényük akkora, hogy a csapat kérésének megfelelően délután nem csatáznak a győzelemért. A kettős sikerért autóznak. Videós összefoglaló a szombati napról.

Többet fogyaszt az autó, ha esik az esõ?

Mikor jobb egy autó fogyasztása: ha az út vizes, vagy ha száraz; ha a levegő párás, vagy ha száraz; ha az út magasan...

Uram, ha függőlegesen szállítanánk az autókat vasúton, az baj lenne?

Uram, ha függőlegesen szállítanánk az autókat vasúton, az baj lenne?

Quadosokat és krosszmotorosokat csíptek el

Quadosokat és krosszmotorosokat értek tetten nagyszabású, összehangolt ellenőrzésen a Bakonyban, a lőtér területén -...

Fejreállt a SUV a csatornafedélen. Kamu?

Hihetetlen képsorok: hogyan bukfencezzünk egy Land Roverrel a mellékutcában?

Lezuhant egy kisrepülő, öt halott

Legkevesebb öt ember vesztette életét szombaton Svájcban annak következtében, hogy lezuhant az őket szállító repülőgép...

Így készült a Subaru BRZ (videók)

Érdekes felvételt tett közzé az egyik népszerű videómegosztón a japán Subaru: a huszonegy és fél perces videón a...

Extrém bánya-Kerax

Az öreg kontinensen kívül már jól ismert, extrém erős motorokkal és alvázzal készülő Kerax XTREM 8x4-es változata Európába is megérkezett.

A nap képe: az első magyar traktor

Magyarország első traktora, az 1924-ben készült HSCS nyersolajtraktor a Georgikon Majormúzeumban Keszthelyen.

Hol nem lehet közlekedni május 1-jén?

Több helyen forgalomkorlátozás lép ma életbe Budapest belvárosában egy rendezvény miatt, a lezárások a BKV több...

Kerékpársáv lehet az autóutakból

A Levegő Munkacsoport egy-egy sávot elvenne az autósoktól a budapesti Rákóczi úton és a kerékpárosoknak és gyalogosoknak adná.

Íme, a BKV adóssága - diagram

A BKV Zrt. adósságállománya, 2002-2011 között millió forintban. Enyhe javulás tapasztalható.

Ezer lóerős lesz az új csúcs-Ferrari

Az Enzo utódja szénszálas vázra épül, V12-es motorját villanyhajtás is támogatja, így ez lesz a legtisztább az olasz gyártó kínálatában.

Drágult az olaj

A nyersolaj ára emelkedett, a forint erősödött a dollárhoz képest az elmúlt, péntek estével zárult egy hét alatt.

Különleges szériával búcsúzik a Mazda RX-8 (fotók)

Nincs már sok ideje hátra a Mazda RX-8-as modellnek, a Wankel-motoros jármű gyártását júniusban leállítja a japán...

Audi RS Q3

S5 / 2.480 cm3 / 360 PS / 465 Nm @ 1.650 - 5.400 / turbo / quattro 4WD / 0 - 100 km/h: 5,2 s / Vmax: 265 km/h (klikkelj a nagyobb képekért)

A DTM-nyitányról jelentjük: elégedett az Audi, a Mercedes és a BMW reménykedik

A DTM-nyitányról jelentjük: elégedett az Audi, a Mercedes és a BMW reménykedik: Mattias Ekström, az Audi korábbi kétszeres bajnoka elégedetten nyugtázta, hogy sikerült megszerezni a pole pozíciót a Német Túraautó Bajnokság (DTM) hockenheimi évadnyitóján. A Mercedes legjobbja, Jamie Green saját bevallása szerint komoly reményt kapott a 2. helytől, míg Dirk Werner a 3. rajtkocka megszerzésével elismerten felülmúlta a szériába húsz év után visszatérő BMW legmerészebb álmait is.

A világ városainak szén-dioxid-kibocsátása - diagram

A világ városainak CO2-kibocsátása és energiaszükséglete az MTI infografikáján.

Káosz lehet a belvárosban

Lezárják a Bajcsyt, de még az Andrássy utat is hozzácsaphatják, hogy Button zavartalanul parádézhasson.

Csapatutasítással nyerne a Citroën

Műszaki hiba nélkül már biztosan meg van Sebastien Loeb WRC-s 70. győzelme, egyetlen ellenfele csapattársa lehetne, de Hirvonen már nem támadhatja. A harmadik helyezett Sordo nagyon lemaradt.

Három új gyárat épít a Suzuki

A Suzuki Indiában, Kínában és Vietnamban épít új gyárakat. Jelentős volumenű beruházásról van szó, hiszen az egyik üzem félmillió motorkerékpárt, egy másik 250 ezer autót gyárt majd.

Növelte autóexportját Japán

Japán autóexportja 38,3 százalékkal nőtt márciusban az előző év azonos hónapjához képest - közölte a helyi autógyárak...

Tizenkét méter lett, maradhat?

A legnagyobbak itt találkoznak.

Honda Civic - Megáll az idő

Megjött a négyajtós Honda Civic, amely a régi japán vonalat viszi tovább élénk benzines motorral és jó felszereltséggel, de nem rozsdásodik és kasztnija sem papírból van.

A DTM-nyitányról jelentjük: elégedett az Audi, a Mercedes és a BMW reménykedik

Mattias Ekström, az Audi korábbi kétszeres bajnoka elégedetten nyugtázta, hogy sikerült megszerezni a pole pozíciót a Német Túraautó Bajnokság (DTM) hockenheimi évadnyitóján. A Mercedes legjobbja, Jamie Green saját bevallása szerint komoly reményt kapott a 2. helytől, míg Dirk Werner a 3. rajtkocka megszerzésével elismerten felülmúlta a szériába húsz év után visszatérő BMW legmerészebb álmait is.

Két hétvége, két pole: Michelisz Norbi megtart minket kabalának!

Két hétvége, két pole: Michelisz Norbi megtart minket kabalának!: A Zengő Motorsport pilótája, Michelisz Norbi hatalmas tettet vitt végbe a WTCC szlovákiai fordulójának szombati időmérő edzésén, hiszen egy parádés gyorskört futva megszerezte pályafutása első WTCC-s pole pozícióját, ami a magyar autósport történetének első világbajnoki első rajtkockája, illetve a szlovákiai WTCC-futam történetének első pole pozíciója is egyben. Norbival a Slovakia Ringen beszélgettünk a szombati történésekről és a vasárnapi várakozásairól.

2012. április 28.

Éjszakai buszjárat indul Solymárra

A közelmúltban hosszú évek vitatott helyzetét rendezve megállapodott a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Solymár...

Katasztrófavédelmi gyakorlat Záhonyban - fotó

Csütörtökön a Kisvárdai Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi...

Michelisz indulhat az élről a szlovák futamon

Michelisz Norbert a legjobb időt érte el a szombati edzéseken, így a pole pozícióból vághat neki a Túraautó-világbajnokság vasárnapi első futamának a Slovakia Ringen. A Zengő Motorsport másik magyar pilótája, Wéber Gábor csak a 20. rajtkockát tudta megszerezni.

Tiny Scrap Metal Motorcycles

Tiny Scrap Metal Motorcycles: Emerson Bianchin uses scrap pieces such as keys, bearings, and plumbing fixtures to create his miniature motorcycles. In describing his work, Emerson notes that a piece often begins with a single component, upon which he builds a matrix, eventually bringing the motorcycle to completion. [via Recyclart]

One of the world’s first motorcycles from 1899 goes on auction

One of the world’s first motorcycles from 1899 goes on auction: Wrik Sen: We have previously shown you in great documented detail about the great cars from yester years, which were aggressively sought after by collectors and fans alike. A similar wave of affection also seems to exist for 2-wheelers as well, whereby the earliest renditions garner attention from collectors of these vehicles who have a soft corner for the nostalgia and history they bring along. Our past writings on such events include the vintage BMW bike sale, and also the 1894 Roper Steam Motorcycle which changed hands in Las Vegas in 2011. Now an 1899 Motor-Wheel with Singer Bicycle frame is up for auction through Bonhams, and is expected to fetch $34,154 (£21,000).
1899 Singer bike
1899 Singer bike

A nap képe: Lech Walesa a Chryslernél

Sergio Marchionne, a Chrysler járműgyártó csoport vezérigazgatója üdvözli Lech Walesa korábbi lengyel elnököt, a...

A magyar csapat bevette a szlovák dobogót...

A Tomracing Team sikeres OB-hétvégéjének beszámolója a Slovakia Ringrõl

A Caterpillar negyedéves profitnövekedése nagyobb lett a vártnál

A Caterpillarnak, a világ vezető építőipari erőgépgyártójának a tavalyi negyedik negyedévi adózott eredménye 29...

Megindult a forgalom Tompánál

A tompai határátkelőhelyen keresztül szombaton késő délután megindult a forgalom Szerbiába, miután befejeződött a...

Locsolóautókkal hűtik a villamossíneket

A nyáriasra fordult időjárásban a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt.

Beindult a német benzinfieszta

Idén a Mercedes-Audi-BMW trió indít autókat, és vonul fel olyan erős körítéssel, hogy senkinek nem lehet kétsége, komolyan veszik a versengést.

Esélye sem volt a robogósnak a tűzoltóautóval szemben - drámai fotó

Április 27-én Székesfehérváron kamionmentéshez megkülönböztető fény- és hangjelzéssel vonuló Mercedes...

Volpe is the smallest drivable electric car you can park at your desk

Volpe is the smallest drivable electric car you can park at your desk: How do you allay your parking woes? You could walk or bike to your destination but sometimes, owning a car is just plain necessary. But the lack of parking space can be a huge hassle especially when you need to make multiple stops. Romano Artioli, ex-owner of the Lotus and Bugatti brands, has developed a tiny single-seater eco-friendly car that’s small enough to fit into an office elevator. Measuring just 1 meter in width and 1.5 meters in height, the Volpe weighs only 350 kg and can squeeze itself into the smallest of spaces.
Volpe, world's smallest car
Volpe, world’s smallest car

Örök élet plusz egy nap - Lada 2105 és 2107

Örök élet plusz egy nap - Lada 2105 és 2107: Volt idő, amikor felnéztek rájuk, később lenézték őket, ma viszont már megnézik a kocka Ladákat. Úgy tűnt, a keleti blokk legmenőbb autóját semmi sem tudja letaszítani a togliatti szerelőszalagról, de egyszer minden véget ér. 46 évvel 1966-os bemutatása után a Fiat 124 utolsó leszármazottjából is elkészül az idén az utolsó példány. Taki bácsi taxijától, a paraszt-Mercitől, egyszóval a kocka Ladától két nagy becsben tartott kedvenccel búcsúzunk.

Veteránok lepték el a főváros környékét - Oldtimer Sokadalom 2012

Nem baj, ha még nincs kész, rozsdás, vagy kopott, az sem, ha nem teljesen eredeti, csak öreg és működőképes legyen. Minden hobbiautónak ott a helye az idén is megrendezett Sokadalom forgatagában. A guruló Oldtimer Expón mi is részt vettünk és megcsodáltuk a hazai veterános élet remekműveit a Velorextől a Rolls-Royce-ig.

Benzingőz a butiksoron

Keleti és nyugati, tuningolt és eredeti, veterán és hamarosan azzá érő autók randevúztak szombaton a Premier Outlet parkolójában. Harminc éve ilyenkor még mindenki a május elsejei felvonulásra készült volna, a \

Dávid Ilonát teszi a MÁV élére a Fidesz

Lemond a GYSEV Zrt.

Hogy vezetnek a szülők?

Minden szülőnek viselkedési mintát kell adnia gyermekei számára, így udvariasan kell beszélniük másokkal, és figyelembe kell venniük az erkölcsi normákat… legalábbis elméletben. Azonban, amint ez gyerekeik elmondásából kiderül, a szülők a gyakorlatban nem mindig felelnek meg ennek az ideálnak, ha volán mögé ülnek.

Közhírré tétetik: Triumph tesztnapok!

A japánok után május 3-ától a háromhengeres csemegéket is kipróbálhatod

A DTM-nyitányról jelentjük: így körözött Rosberg Fangio Ezüstnyilával - fotók

Különleges lehetőséget kapott a Mercedestől Nico Rosberg: a márka modernkori Forma-1-es történetének első...

11 mentőautó és egy helikopter vonult ki a méhtámadáshoz

Méhek támadták meg egy rendezvény résztvevőit a Fejér megyei Nagylók község határában szombat dél körül.

Programajánló: Jubileumi Honda Motoros Majális, Kunmadaras

Majálisozz Kunmadáron! Kis kedvcsináló a jubileumi sebesség- és lóerõ-õrülethez!

A DTM-nyitányról jelentjük: Ekström révén Audi-pole, erős a BMW

Forróság, embertömeg, Audi-öröm, BMW-meglepetés: így lehet összegezni a Német Túraautó Bajnokság (DTM) hockenheimi évadnyitójának időmérő edzését, amelyen a kétszeres bajnok Mattias Ekström szerezte meg a pole pozíciót, a visszatérő BMW-t pedig Dirk Werner repítette az előkelő 3. pozícióba.

Biztonságos vezetésre tanítanák az autósokat

50 milliárd forintot költenek hazánkban a közlekedés biztonságát szolgáló fejlesztésekre, de emellett a járművezetők képzését is megújítaná a kormány, hogy fele ennyi közlekedési áldozat legyen.

Elektromobilok Miskolcon - fotó

A Budapesti Műszaki Egyetem Paradicsom és az emdeni egyetem Team Cohiba  nevű csapatainak járművei versenyeznek a...

Elintézte a villamossíneket a meleg

Megemelkedett a meleg miatt a villamossín Újpesten - közölte a BKV fődiszpécsere az MTI-vel.

Új nõi Mugen cordurák

Hölgyek figyelmébe: a legújabb Mugen Race textildzsekik, akciósan!

Tompánál nem lehet elhagyni az országot

A Szerbiába utazók nem tudnak a tompai határátkelőn keresztül belépni a  szomszédos országba, mert szerb oldalon...

Meddig tart a korai nyár?

A

Ikon szerepet szántak a legerősebb Seat Ibizának

A Pekingben bemutatott Seat Ibiza Cupra Concept a legtöményebben hordozza a Seat génjeit: 132 kW / 180 LE...

F1: Räikkönen szokatlanul bőbeszédű

A bahreini hétvége alatt a Kimi Räikkönen-rajongók a Lotus F1 hivatalos oldalán tehettek fel kérdéseket a finn kedvencüknek. A világbajnok így többek között kifejtette a véleményét a saját vezetési stílusáról, sisakjáról, a csapattársáról és természetesen az immáron ikonjává vált jégkrémről is.

Pénzbehajtás a dugódíj

A  dugódíj kialakítását csak rendszerszinten szabad kezelni, és nem csak az elektronikus útdíjnak és a főváros...

Mit bír az Astra OPC futóműve?

Az Opel az új OPC Astra részére a 206 kW/280 lóerős, 400 Nm-es motorhoz illően nagy teljesítményű, kiváló...

Magyar robotrepülő a levegőben - fotó

Egy robotrepülőgép a tesztrepülés közben.

Torlódás a határon

Torlódnak a járművek a záhony-csapi és a beregsurány-asztélyi magyar-ukrán határállomásokon - közölte honlapján a...

Keresés

$page=show_searchresult($_GET[\

Támogatja az Audi a zöldautók versenyét

A hétvégén hetedik alkalommal rendezik meg a Széchenyi Futamot Győrben.

Az autós küzdelme, ha nem autózik, avagy elmebeteg parkolás a belvárosban

Az autós küzdelme, ha nem autózik, avagy elmebeteg parkolás a belvárosban

A DTM-nyitányról jelentjük: Rosberg nem ért egyet Schumacherrel

Nem ért egyet csapat- és honfitársával, Michael Schumacherrel a Pirelli gumik ügyében a Mercedes Forma-1-es kiválósága, Nico Rosberg. A DTM hockenheimi nyitófutamán tartott szombati sajtótájékoztatóján az egyszeres futamgyőztes leszögezte: szerinte az olasz gyártó abroncsai izgalmasabbá és a versenyzők számára is élvezetesebbé teszik a száguldó cirkuszt.

Pörgés és borulás az Argentin-ralin

Alig kezdődött el az Argentin-rali máris rengeteg esemény zajlott a pályán. Loeb előbb forgott, majd az élre tört, ahonnan Solberg az eltört kormányösszekötő miatt esett ki. Neuville felborult, Novikov kitörte autója hátsó futóművét stb. Videón a pénteki nap eseményei.

Autója buktatta le a brutális kamionos nőt

Egy mozgáskorlátozott és egy vak állampolgár gondozóját bántalmazta az a 45 éves komáromi asszony, akit európai...

Örök élet plusz egy nap - Lada 2105 és 2107

Volt idő, amikor felnéztek rájuk, később lenézték őket, ma viszont már megnézik a kocka Ladákat. Úgy tűnt, a keleti blokk legmenőbb autóját semmi sem tudja letaszítani a togliatti szerelőszalagról, de egyszer minden véget ér. 46 évvel 1966-os bemutatása után a Fiat 124 utolsó leszármazottjából is elkészül az idén az utolsó példány. Taki bácsi taxijától, a paraszt-Mercitől, egyszóval a kocka Ladától két nagy becsben tartott kedvenccel búcsúzunk.

Kislány lábán gurult át a kisteherautó

Eltört egy kislány lába, amikor az egyik abonyi általános iskolában tartott sportversenyen pénteken átment rajta egy...

A legfiatalabb Mercedes-rokon

A Daimler új gyárat nyitott, az egyik legújabb márkája, a BharatBenz részére Indiában. Míg néhány modell a Mercedes-Benz Axor alapjaira épül, addig mások a Fuso Canter sorozaton alapulnak majd.

A DTM-nyitányról jelentjük: máris robbantott a BMW

Máris meglepetéssel rukkolt elő a Német Túraaautó Bajnokság (DTM) mezőnyébe idén visszatérő BMW: a hockenheimi évadnyitó összecsapás utolsó szabadedzésén a bajorok éjfekete M3-asának volánja mögött a kanadai Bruno Spengler bizonyult a leggyorsabbnak.

Csúnyán végződött az Opel előzése - fotó

Péntek reggel egy Opel közlekedett a 38-as főúton Nyírtelek felől Nyíregyháza irányába.

Buszba rohant a robogós - fotó

Csütörtök délután egy Generic segédmotor közlekedett Nyíregyházán a Család utcán a Belső körút felől a Szalag utca...

Két tonna marihuána a furgonban

Két tonna marihuánát foglalt le Albániában a rendőrség, amely szerint a kábítószert a görög piacra szánták - adta...

Baj lehet az autósverésből

Egyébként sem jó megoldás, ha a vezetés közben tapasztalt ellenszenvet veréssel fejezi ki valaki, pláne, ha az érintett helyett egy karatemesterrel kezd ki.

A világ tegtöröttebb kocsija - fotó

Porcelán karosszériájú autóval közlekedik egy cserépművész Kínában.

Jaguar XJ L Ultimate

Jaguar XJ L Ultimate: V8 / 5.000 cm3 / 550 PS / 680 Nm @ 3.500 / kompresszor / 0 - 100 km/h: 4,4 s / 0 - 160 km/h: 8,7 s / Vmax: 300 km/h  képekért)

Ez az Audi A9?

Döbbenetes összhatás és részletmegoldások, csak erős idegzetűeknek ajánljuk.

Jól kezdte az évet a Mercedes

Jól kezdte az idei évet a Mercedes anyavállalata: a Daimler csoport bevétele és profitja is nőtt idén az első félévben.

Jaguar XJ L Ultimate

V8 / 5.000 cm3 / 550 PS / 680 Nm @ 3.500 / kompresszor / 0 - 100 km/h: 4,4 s / 0 - 160 km/h: 8,7 s / Vmax: 300 km/h (klikkelj a nagyobb képekért)

Egy vidám kör a Slovakia Ringen Coronellel és a biztonsági autóval

Egy vidám kör a Slovakia Ringen Coronellel és a biztonsági autóval (videó): Bár a szlovákiai WTCC-hétvége hivatalos programja csak szombaton veszi kezdetét, ám a mezőny már pénteken a helyszínen tartózkodott és mindenki a maga módján barátkozott, illetve ismerkedett az új környezettel és az ez idáig számukra ismeretlen vonalvezetéssel. Tom Coronel például a biztonsági autóba pattant be az anyósülésbe, és egy videófelvételen keresztül minket is meginvitált egy körre a Slovakia Ringen. Persze a poénok is röpködtek, ahogy azt tőle már csak megszokhattuk.

Ez az autó márpedig nem működhet!

Ez az autó márpedig nem működhet!: Ha innen nézed, csak egy újabb autó a kompakt SUV-ok tengeréből. Ha onnan, több porcikájában zseniális műszaki alkotás. Szüksége van-e a világnak egy újabb kompakt SUV-ra? Hiszen csak a magyar piacon van ilyenből vagy tucatnyi. Persze, menti a helyzetet, hogy a Mazda CX-5 a fél mérettel nagyobb, eddigi CX-7-est váltja le, ezzel pedig helyből nyerünk kicsit a vámon. De nem emiatt van szükség az új Mazda szabadidőautóra. Hanem mert előre mutat. Előbbre, mint a többi.

Átveszi Ferihegy szerepét Bécs

A Malév leállásával a budapesti repülőtéren februárban több mint negyedével csökkent a járatok száma, az utaslétszám...

Napi 10 autóst büntetnek a térfigyelő kamerák

Sikeresnek tekinti a fényképező térfigyelő kamerák működtetését a miskolci rendőrkapitányság, naponta tíz szabálytalan autóst tudnak tetten érni.

Indokolt volt a vonalbezárás

Az utasszámlálási felmérések azt mutatják, indokolt volt a forgalom optimalizálása a vasúti mellékvonalakon - írja a...

Harmincezer csirkét gyilkoltak le földgyaluval

Véres ütközet zajlott az építőipar és a mezőgazdaság között Kínában: 30 ezer csirkével végeztek fölgyaluk.

WRC: Láthatatlan különbséggel vezet a címvédő

Mindössze 0,1 másodperc a különbség az Argentin-rali első két versenyzője között kétszáz kilométernyi száguldást követően. Sebastien Loeb vezet Mikko Hirvonen előtt. A Citroën versenyzőit a beugró fordos Dani Sordo követi, Petter Solberg kiesett.

Rimac now accepting reservations for 1,088 hp electric supercar


The Rimac Concept One traveled to the recent Top Marques Monaco Rimac now accepting reservations for 1,088 hp electric supercar: An all-electric, 1,088 hp, Croatian supercar - if you didn't know differently, you might think we were just stringing a bunch of random adjectives together on a dare. But those adjectives actually describe a real, live concept car - the Rimac Concept One - which is now available for reservation ahead of deliveries in 2013... 

Ez az autó márpedig nem működhet!

Ha innen nézed, csak egy újabb autó a kompakt SUV-ok tengeréből. Ha onnan, több porcikájában zseniális műszaki alkotás.

Streetfighter felsőbb osztályba lépett

A fokozatosság elve nem csak hétköznapi motorosok esetében lényeges, a streetfighterek sem az 1000-es sportgépeken kezdik karrierjüket.

Streetfighter felsőbb osztályba lépett

A fokozatosság elve nem csak hétköznapi motorosok esetében lényeges, a streetfighterek sem az 1000-es sportgépeken kezdik karrierjüket.

Chinese Collector Interested in Buying Bertone's Nuccio Concept Car

Chinese Collector Interested in Buying Bertone's Nuccio Concept CarAt this week's 2012 Beijing Auto Show, Italian design and engineering firm Bertone displayed the completed version of its Nuccio supercar concept, which we first laid eyes on at last month's Geneva Salon. The fully functional prototype that is propelled by a mid-mounted 4.3-liter V8 engine with an estimated output of 480-horses caught the attention of an affluent Chinese collector who is interested in buying the car.

A DTM-nyitányról jelentjük: új korszak, régi hangulat

A DTM-nyitányról jelentjük: új korszak, régi hangulat: Noha az igazi csata csak szombaton veszi kezdetét, már pénteken is fieszta-hangulat uralkodott a Hockenheimringen, ahol ezen a hétvégén kezdetét veszi a Német Túraautó Bajnokság (DTM) 2012-es idénye, s ezzel együtt a széria szépnek ígérkező új korszaka is.

A DTM-nyitányról jelentjük: új korszak, régi hangulat

Noha az igazi csata csak szombaton veszi kezdetét, már pénteken is fieszta-hangulat uralkodott a Hockenheimringen, ahol ezen a hétvégén kezdetét veszi a Német Túraautó Bajnokság (DTM) 2012-es idénye, s ezzel együtt a széria szépnek ígérkező új korszaka is.

2012. április 27.

Íme, a német autóipar színe-java a DTM hockenheimi nyitányán - fotók

Nem véletlenül titulálják a Német Túraautó Bajnokságot (DTM) a német autóipar ünnepség-sorozatának.

Szombaton érkezik Button kocsija

Szombaton érkezik Magyarországra Jenson Button, a Forma-1-es McLaren pilótájának autója, amellyel a brit versenyző...

Verseny a javából - OT Expo 2012-tudósítás

Idén új helyszínre költözött a hatodik alkalommal megrendezett Oldtimer Expo, a hazai veterános élet egyik legfontosabb kiállítása. Ezúttal a vasfüggöny mögötti autósporté a főszerep, a jól ismert raliautókon kívül látható több, igazi ritkaságnak számító magyar autó is, de a romániai küldöttség is sokszínű standot állított össze. Az évfordulós klasszikusok mellett mindenki megtalálja a kedvencét, bár a rendszeres látogatóknak jópár kiállított autó ismer�

Megnyílt az Oldtimer Expo

Az első félév legizgalmasabb veteránautós hétvégéje egy nagyszabású, négynapos kiállítással kezdődött meg a Hungexpón. Szerkesztőségünk sem érkezett üres kézzel

Autóbeszerzések miatt támadják a kormányt

Folyamatosan csökken az olaszok bizalma Mario Monti miniszterelnök és szakértői kormánya iránt friss...

A Harley-Davidson növelte negyedéves nyereségét

A Harley-Davidson amerikai motorkerékpárgyár profitja jelentősen emelkedett az idei első negyedévben az egy évvel...

F1: A teszt közben fociznak egyet Vettelék

A mugellói teszten néhány pilóta a hagyományos edzőtermi edzést egy remek futballmérkőzésre cseréli, pár versenyző egy jótékonysági rendezvényen rúgja majd a bőrt.

2013-tól akár évi 162 ezer Audi készülhet Győrben

Ulrich Minke, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős ügyvezető igazgatója elárulta, hogy a jelenleg még bővítés alatt álló gyár névleges kapacitása jövő évtől 500 jármű lesz naponta. Egyelőre két műszakkal számolnak, de igény esetén ezt növelni tudják.

A vártnál nagyobb a Shell nyeresége

A Royal Dutch Shell olajipari óriás első negyedéves nyeresége meghaladta a várakozásokat; a növekedés hátterében a...

BMW Group Unveils its London 2012 Olympic Games Car, Motorcycle and Bicycle Fleet


BMW Group Unveils its London 2012 Olympic Games Car, Motorcycle and Bicycle Fleet: As the official automotive partner of this summer's 2012 London Olympic Games, the BMW Group will provide organizers with a fleet of more than 3,000 cars and bikes that will be used for a variety of purposes from pulling boats out of the water to transporting judges, event directors and Games officials. Today, the German company became more specific about its Olympic Games fleet that consists of low-emission, diesel, hybrid and electric cars, motorcycles and bicycles. 

Az V. Motoros véradás Nyíregyházán, kicsit másképp

Az V. Motoros véradás Nyíregyházán, kicsit másképpJövőre szeretném, ha még jobb lenne az idő, kevesebb lenne a munka és több CSAM tag bandázhatna az udvarunkon!

Kémeink jelentik: Namíbiában tesztelik az új VW Beetle kabriót

Kémeink jelentik: Namíbiában tesztelik az új VW Beetle kabriót:
Namíbiai túránk (cikk hamarosan) utolsó napján szokatlan látvány került elénk. Az afrikai ország útjain sem éppen gyakori Volkswagen Beetle Cabrio előzött meg minket, de nem is akármilyen. A nagyobb külső méretek elárulták: itt bizony már az új generációt tesztelik az illetékesek.

Villanymotoros diákautók összecsapnak

Villanymotoros diákautók összecsapnak: Környezetkímélő járgányok futamával, szabadtéri programokkal tarkított egész napos családi programmal készül a Bosch, a negyedik Elektromobil versenyre szombaton, Miskolc belvárosában.

Vörösben még dögösebb az új NSX

A Honda a Pekingi Autószalonra is elvitte a Detroitban és Genfben is kiállított hibrid NSX tanulmányt. Ezúttal ismét Acura jelvénnyel, de már vörös színben.

Májusban újra szolgálatba állnak a motoros és robogós mentők

Májusban újra szolgálatba állnak a motorkerékpáros és robogós mentők - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Ha lenne hajam, kihullana. Ezt látni kell!

Új év, új OT Expo, új helyszín, új időpont, csak az autók nem újak.

Használtautó vásárlási tanácsok

Használtautó vásárlása előtt nagyon sok döntést kell meghoznunk

Lóerődömping Kunmadarason: Totti visszatér!

Némi kihagyás után visszatér a negyedmérföldes aszfaltcsíkra Tóth Zoli, aki korábban Harley-ja nyergében magyar bajnok volt. Kunmadarason nagy csaták várhatók!

Lóerődömping Kunmadarason: Totti visszatér!

Némi kihagyás után visszatér a negyedmérföldes aszfaltcsíkra Tóth Zoli, aki korábban Harley-ja nyergében magyar bajnok volt. Kunmadarason nagy csaták várhatók!

Elvennének egy sávot az autósoktól a Rákóczi úton

A Levegő Munkacsoport elvenne az autósoktól irányonként egy-egy forgalmi sávot a budapesti Kossuth Lajos utcában és...

Új üzemcsarnokot adott át a kipufogógáz visszahűtőket készítő cég

Új, 5.400 négyzetméter alapterületű üzemcsarnokkal bővült a jármű hűtőket gyártó Modine Hungária Kft.

Te nem lőtted ki a kamerát?

A képen látható férfi besétált a kereskedésbe, levette a kulcsot, és elvitte a bömöst – a kamera sem zavarta.

F1: Dominika is beszállna

Joe Saward értesülése szerint a Dominikai Köztársaságban felmerült, hogy a turizmus további fellendítése érdekében F1-es pályát építenek az országban.

900 ezer forintnyira büntettek egy rendőrt

Ezernyolcszáz forint értékű \

Csoda történt: nyereséges a Chrysler

Úgy látszik, az olasz-amerikai együttműködés nem csak a szervezett bűnözésben működik.

Elfogytak a félmilliárdos Aston Martinok

Hivatalos: elfogyott mind a 77 példány az Aston Martin valaha volt leggyorsabb, legerősebb, és legdrágább autójából, a One-77-ből.

Jön a kánikula

A

Villanymotoros diákautók összecsapnak

Környezetkímélő járgányok futamával, szabadtéri programokkal tarkított egész napos családi programmal készül a Bosch, a negyedik Elektromobil versenyre szombaton, Miskolc belvárosában.

Amiért megérné politikusnak állni: Škoda Superb

Négy évvel ezelőtt az új Škoda Superb bemutatóján azon ábrándoztunk, hogy mekkora királyság lenne ebből a tágas csatahajóból egy kombi, összkerekes variáns. És erre most itt van. Sőt, még DSG váltó is került bele, hogy már több kívánságunk ne is lehessen.

Fillérekre büntetik a bankokat

Mennyire büntette a PSZÁF az ügyfél kárára sokszorosan jogszabályt sértő Unicreditet? 100 ezer forintra. Húha, ez már tényleg félelmetes.

Megkapja a pénzt a BKV

Aláírta a BKV hosszú távú működésének finanszírozásáról szóló négyoldalas megállapodást a főváros és a Nemzetgazdasági...

Villámgyors Mercedes a biztonságért

A C63 AMG kupéból kikerült a sebességkorlátozás is, de erre szükség is lesz, hogy elvégezhesse a dolgát.

Egymilliárd dollárral kisebb profit az Exxon Mobilnál

A kőolajár emelkedése ellenére egymilliárd dollárral kisebb lett az amerikai olajipari óriás, az Exxon Mobil profitja...

Változik a parkolási rend a hétvégén

A május 1-jei ünnep miatt április 30. (hétfő) szabadnap lesz. Ennek megfelelően változásokra kell számítani a fővárosi közlekedésben és a parkolásban is.

Tavaszi motor karbantartás az olajozott működésért

Ahogy egyre melegebb lesz és hosszabbodnak a nappalok is, úgy jön meg a motorosok kedve a kétkerekűek leporolásához

Viszik a robbantás sérültjét - fotó

Mentőautóba tesznek egy sebesült nőt, miután néhány percen belül négy pokolgép robbant a kelet-ukrajnai...

A balatoni hajók szombattól sűrűbben és hétköznap is közlekednek

A Balatonon szombattól sűrűbben és naponta közlekednek az eddig csak hétvégeken indított menetrend szerinti...

F1: Bekötik Ecclestone fejét?

A Daily Mail újságírója szerint Bernie Ecclestone megkérte nála 46 évvel fiatalabb barátnője, Fabiana Flosi kezét.

Íme, a Pekingi Autószalon legtöbbet fotózott csaja

A Volkswagen standján dolgozó egyik hostess lány kiemelt figyelmet kapott a Pekingi Autószalon szakmai és laikus...

Útlezárás Esztergomban - 100 kilós bombát találtak

Százkilós orosz bombát találtak Esztergom-Kertvárosban, a rendőrség 500 méteres körzetből megkezdte a lakosok...

Kémeink jelentik: Namíbiában tesztelik az új VW Beetle kabriót

Kémeink jelentik: Namíbiában tesztelik az új VW Beetle kabriót

Félmilliárdos kocsi az F1-bajnoknak

Már többször elbúcsúztattuk a Pagani Zondát, de mindig újabb és újabb vevők jelentkeznek, akik akarnak egyet ezért a cég továbbra is gyártja. Állítólag most Lewis Hamilton is rendelt.

Rossz példát látnak a gyerekek az autóban

A Continental vizsgálata szerint a német gyerekek háromnegyede gyakran látja szüleit dühöngeni a volán mögött, mégis elégedettek azzal, ahogy vezetnek. Általában az apák vezetnek erőszakosabban, a gyerekek mégis őket tartják jobb sofőrnek.

Olajfúrást kezdett Észak-Cipruson egy török állami cég

Kutatófúrásokba kezdett a nemzetközileg nem elismert Észak-ciprusi Török Köztársaságban egy török állami olajcég...

Tovább ellenőrzik a lejárt mentőládákat

Budapest környékén több településen most is felszerelést ellenőriz a rendőrség, de az ORFK szerint az egészségügyi csomag miatt egyelőre nem büntetnek.

Vége a roncsprogramnak?

A roncsprogramot és a zöld ház programot is leállíthatják idén Romániában pénzhiánya miatt – adta hírül a

6,5 másodperc alatt 200 km/h-ra - ezt tudja a Ferrari Enzo utódja

6,5 másodperc alatt 200 km/h-ra - ezt tudja a Ferrari Enzo utódja

Térképen a budapesti autólopások

Nem csak az ár, a sok zöld, a jó szomszédok, de a közbiztonság is fontos tényező a lakásvásárlásnál. Egy térkép megmutatja milyen eséllyel lopják autónkat az adott környéken.

Gonzalez dolgozhat a Caterhamnél

Gonzalez jelenleg a Caterham Racingnél versenyez a GP2 szériában

Mentőautók a szén-monoxid-mérgezésnél - fotó

Mentők és tűzoltók dolgoznak Budapest XII.

Rendszámmal trükközött a lerobbant suzukis

Seregélyei körzeti megbízott Seregélyes-Szőlőhegyen egy Suzukit vontató Fordot állított le csütrötök este 22.40 perckor.

F1: A Red Bull-osok csak novemberben tesztelnek

A Forma-1-es csapatok nem jutottak közös nevezőre a 2012-es ifjoncteszteket illetően, így úgy tűnik, hogy a többség nyáron, Silverstone-ban küldi majd a pályára a fiatalokat, a Red Bull Racing és a Toro Rosso csak novemberben, Abu-Dzabiban teszi meg ugyanezt.

Terjeszkedik a Suzuki

A japán Suzuki Motor Corporation Indiában új motorkerékpár gyárat épít évi 500 ezres kapacitással, Kínában 3000 főt...

Új magyar busz kis keréken

A fejlesztés során figyelembe vették a Volán társaságok üzemeltetési és műszaki követelményeit, de ha nem lesz rendelés, egy hónapon belül bezárnak

Elsősegély-doboz őrület!

25-szörösére nőtt az elsősegély-doboz iránti kereslet két nap alatt

Sorompót szakított a teherautó - nem vette észre?

A Karcag külterületén lévő vasúti átjárón a tilos jelzés ellenére haladt egy ismeretlen tehergépkocsi.

Ehhez németnek kell lenni - látogatás az Audi minőségbiztosítási osztályán

Meglátogattuk az Audi minőségbiztosítási osztályát, amely nagyjából az a négykarikás márkának, mint a Ferrarinak a motorfejlesztő, a Rolls-Royce-nak a bőrműves, a Lotusnak a futóműhangoló vagy a Toyotának a hibrid hajtás fejlesztő részlege. Egyszerűen ebben ők a legjobbak.

F1: Button nem bánja, hogy nem tesztel

Míg Lewis Hamilton a korábbi tervekkel ellentétben vezetni szeretett volna a jövő heti mugellói teszten, csapattársát, Jenson Buttont nem izgatta túlságosan a lehetőség. Végül Hamilton sem megy Olaszországba.

Veteránok randevúznak Biatorbágyon

Harminc évesnél is idősebb autókat - vagyis oldtimereket -, közöttük Volkswagen \

Adam néven jön az Opel új kisautója

Adam néven jön az Opel új kisautója

Kettészakadt az autó - sokkoló fotók

Rendőrök helyszínelnek csütörtökön a 37-es számú főúton, Szerencs és a bekecsi elágazás között, ahol egy Miskolc felé...

Dodge Challenger R/T Muscle Car 1971 by Modern Muscle

V8 / 6.059 cm3 / 597 PS (klikkelj a nagyobb képekért)

Olcsóbb autózást követel a Jobbik

Ötpontos követeléssel fordul a kormányhoz a Jobbik, hogy csökkentsék az autósok terheit: üzemanyag, autópálya-díj, dugódíj és közlekedési bírságok a terítéken.

Nőtt a forgalma, de csökkent a nyeresége a Daciának 2011-ben

Nőtt a Renault-csoporthoz tartozó román Dacia Automobile forgalma: tavaly 3,1 milliárd eurós, a 2010-es évinél 15,5...

Minimálplasztika - felfrissült az Audi Q5 (videóval)

Minimálplasztika - felfrissült az Audi Q5 (videóval)

Egészségügyi doboz: türelmi időt adott a rendőrség

A rendőrség nem rendelt el és nem is tervezi, hogy országos ellenőrzést tart az elsősegélydobozokkal kapcsolatban -...

Indokolt kísértés - Volkswagen CC 2.0 CR TDI DSG 4Motion menetpróba

Indokolt kísértés - Volkswagen CC 2.0 CR TDI DSG 4Motion menetpróba

F1: Bukókeret kerülhet a pilóták elé

A Forma-1-et felügyelő Nemzetközi Automobil Szövetség tovább dolgozik a versenyzők fejének védelmén, most bukókerettel kísérletez az FIA.

EU-s trükk miatt drágulhat az autó

Erősödni látszik a magyar autókereskedők körében a reexport folyamata. Az itthon eladott új autót kivonják a forgalomból és külföldre értékesítik.

Uncover the Beauties of the Auto China 2012 in Beijing

Uncover the Beauties of the Auto China 2012 in Beijing:

  The importance of attracting the eyes of consumers on their automotive products with gorgeous female models is a concept that the organizers and exhibitors of the Beijing Motor Show know all too well. In fact, allows us to say that they are getting better and better at it with each passing year. But hey, don't take our word for it, hop over the break and click through the photos to get a taste of what you missed out on at the Auto China 2012.

A legnagyobb magyarországi autóbusz-gyártó újabb megrendelést kapott

A legnagyobb magyarországi autóbusz-gyártó újabb megrendelést kapott az Egyesült Államokból Broward County tovább bővíti modern NABI autóbusz-flottáját

Pénzt szed a Fidesz Óbudán

Fizetőssé teszik a parkolást Óbuda központi részén 2013. január 1-jével, erről döntött a városrész képviselő-testülete.

Dugóban áll egy MiG-29-es? (fotó)

Mekkora a valszínűsége annak, hogy miközben békésen halad gépkocsijával az autóúton, egyszercsak egy MiG-29-es...

Lóerődömping Kunmadarason: Totti visszatér!

Lóerődömping Kunmadarason: Totti visszatér!: Némi kihagyás után visszatér a negyedmérföldes aszfaltcsíkra Tóth Zoli, aki korábban Harley-ja nyergében magyar bajnok volt. Kunmadarason nagy csaták várhatók!

1,5 literes dízelmotorral tisztul a Renault Laguna Coupé

1,5 literes dízelmotorral tisztul a Renault Laguna Coupé

Az alapítóról nevezik el az új Opelt

Ősszel érkezik az Opel új kisautója. A Junior kódnevű autó nevét hivatalosan májusban árulják el, de már kiszivárgott. A high-tech kisautó villanymotorral is készül.

Átrepült a kocsi a kapubejárón, lelépett a sofőr - fotó

Egy kapubejáró felett pördült át, majd az úttest melletti árokban kötött ki személygépkocsijával az a Tapolca...

A 2012-es Pekingi Autószalon szexi lányai (galéria)

Idén április huszonharmadika és május másodika között várja a látogatókat az 1990 óta minden évben megrendezésre...

Pótkocsis teherautó hajtott árokba - fotó

Április 23-án a Szabadbattyán felől Székesfehérvár felé haladó Mercedes pótkocsis teherautó a 7-es főútról...

Az V. Motoros véradás Nyíregyházán, kicsit másképp

Lopott Audi A8-assal buktak le a focisták

Három év letöltendő börtönbüntetésre ítélte Andrei Mărgăritescut, a Dinamo Bukarest fociscsapat volt csatárát, illetve...

A világ legtöröttebb kocsija

Porcelánautót használ egy kínai férfi, aki összetört vázakból szerzett cserépdarabokkal borította járművét.

A nap hülyéje: lezuhant a parkolóház tetejéről az udvarias autós (videó)

Majdnem tragédiával végződött az előzékeny gesztus egy isztambuli parkolóház felső szintjén.

Ford előny az Argentin-rali nyitányán

Petter Solberg vezet az Argentin-ralin, miután leggyorsabbként teljesítette a verseny egyetlen csütörtöki szakaszát. Videó a szinkronpályás száguldásról.

Miért nem bírok Audit venni?

Ezt akkor láttam be, amikor a mérnök felkapott egy levegőrostélyt. „Érzik? Kis éle van a rácsoknak. Megvizsgáltuk elektronmikroszkóppal.” Szemében szenvedélyes tűz lángolt.

A Mercedes letámadja a Porschét

A gyáriak sem titkolják tovább: jön az SLC sportkocsi, a 911-es kőkemény ellenfele.

Külföldön ellopott autókat találtak Pest megyében

Külföldön ellopott autókat találtak Pátyon, egy hétvégi ház udvarán, a négy személygépkocsi összesen mintegy...

2012. április 26.

Az Opel Magyarország nem támogatja a reexportot

A gépjárművek regisztrációs adójának januári csökkentése elindította a márkakereskedők körében a reexportot, ezt a...

Loeb nyerte az Argentin-rali időmérőjét

A Citroën versenyzői voltak a leggyorsabbak a 2012-es Argentin-rali időmérő edzésén. Sebastien Loeb csapattársát, Mikko Hirvonent is fölényesen verte. A Ford új fiúja, Dani Sordo felvette a tempót, gyorsabb volt Petter Solbergnél.

Ford's premium hatchback Focus to make its way to India

Ford's premium hatchback Focus to make its way to India: Deepshikha Barot:
Ford having tasted success in India with its Figo model is keen on launching more models by 2015 in keeping with the Indian consumer’s preference. As per the announcement made by the company, a series of product launches are on the anvil to build a line up of products which can penetrate the Indian car market in multiple segments to increase the company’s market share. Both India and China are on Ford’s radar as demographic factors and economic growth present both these countries as attractive markets for car manufacturers. Launch of Ford Focus is meant to target the expanding hatchback market in India.
Ford Focus
Ford Focus

Jeep introduces limited production 2012 Ultimate Altitude Edition

Jeep introduces limited production 2012 Ultimate Altitude Edition: Sonia Renthlei:
Jeep has been rolling out special editions of its Wrangler model in the recent past and it has now added another to the line-up. Called the Ultimate Altitude Edition, it joins others in the series like the MW3, Arctic and Call of Duty. It’s based on the Unlimited Sahara and will see fans of Jeep rushing to get themselves one since the company is producing just 4,500 units.

2012 Jeep Wrangler Unlimited Altitude Edition
2012 Jeep Wrangler Unlimited Altitude Edition

Folytatódtak a szerbiai útlezárások

Csütörtökön is folytatódtak az elsősorban vajdasági szerb gazdák által kezdett útlezárások, amelyekre a mezőgazdasági...

Fegyveres rablót futamított meg egy benzinkutas

Fegyvernek tűnő eszközzel próbálta meg kirabolni csütörtök délután egy férfi a Zala megyei Bagod benzinkútját, a...

Napokon belül megkaphatják a Malév dolgozói márciusi bérüket

A munkaügyi központ csütörtökön átutalta a felszámolás alatt lévő Malévnál a márciusi bérek kifizetéséhez szükséges...

Michelisz Norbi: „Aki akar két jó versenyt látni, jöjjön ki a Slovakia Ringre!”

Michelisz Norbi: „Aki akar két jó versenyt látni, jöjjön ki a Slovakia Ringre!”: Nem akármilyen duplahétvége elé néz a Zengő Motorsport pilótája, Michelisz Norbert, ahogy a magyar autósport-rajongókra sem akármilyen élménydózis vár a soron következő két hétvégén – előbb a mostani víkenden a Dunaszerdahely közelében fekvő Slovakia Ringre, majd egy hétre rá a Hungaroringre látogat a WTCC-mezőnye. A nagy roham előtt megkérdeztük Norbit, mire számít két „hazai” futamán, melyiktől vár többet az eredmények szempontjából és szerinte miért érdemes már most hétvégén kiutazniuk utána Szlovákiába mindazoknak, akik élőben szeretnék őt látni a versenypályán.

€1.58 million Bugatti Veyron Wei Long edition16.4 Grand Sport Vitesse showcased in Beijing

Bugatti Veyron Grand Sport Wei edition€1.58 million Bugatti Veyron Wei Long edition16.4 Grand Sport Vitesse showcased in Beijing: Asmita Prasad:
Traditionally, the Beijing Motor Show has been one even where the world’s most prominent automakers come to showcase the most outrageously flashy vehicle they can to try and lure in the favors of obscenely wealthy businessmen in the East. Created by Bugatti in collaboration with Königliche Porzellan Manufaktur, this one-off creation is called the Wei Long edition. Trimmed in red over white, the special Wei Long edition 16.4 Grand Sport Vitesse celebrates the Year of the Dragon.