2012. február 29.

Különlegesség érkezett a Közlekedési Múzeumba

Egy 112 éves gőzlokomobil érkezett hétfőn a közlekedési és Mezőgazdasági Múzeum Városligeti épületébe az intézmény...

F12: a valaha készült legerősebb Ferrari bemutatkozik (videóval)

F12: a valaha készült legerősebb Ferrari bemutatkozik (videóval)

F12 Berlinetta: a valaha volt legerősebb Ferrari

Az 599-est váltó F12 Berlinetta orrában egy 740 lóerős V12-es hörög, így nem csoda, hogy a kupé 3,1 másodperc alatt gyorsul százra, és 340 km/óra feletti a végsebessége.

F12, a legdurvább Ferrari

Itt a legerősebb utcai Ferrari, amelyet valaha kínáltak: 740 lóerő szabadulhat el a gázpedál padlóig tiprására. És még dögös is.

Sébastien Ogier, a Volkswagen pilótája kategória győzelemmel zárt Svédországban

  A Volkswagen gyári csapata sikerrel zárta a 2012-es FIA World Rally Championship sorozat második futamaként rendezett Svéd Ralira szervezett tesztprogramját, és értékes tapasztalatokat gyűjtött a Polo R WRC jövőbeni versenyei számára.

Itt a leggyorsabb Ferrari

Vad és gyönyörű. Elkészült a Ferrari valaha volt legerősebb és leggyorsabb modellje. Az F12 Berlinetta 740 lóerővel tiporja el ellenfeleit.

A Pappas Auto 12 százalékkal növelte bevételeit 2011-ben

A Pappas Auto, az egyik legnagyobb magyarországi gépjármű-kereskedelmi vállalat tavaly jelentős mértékben növelni...

Barrichello leszerződött

Brazil sajtóértesülés szerint csaknem hárommillió dolláros szponzori szerződést kötött Rubens Barrichello, aki megszerezte helyét az IndyCar sorozatban 2012-re.

A japán autók a legjobb minőségűek

A Subaru vezeti az autógyártók 2012-es minőségi ranglistáját az Egyesült Államokban. A négy évig listavezető Honda visszacsúszott a negyedik helyre. Nagyot lépett elő viszont a rangsorban a Mazda és a Chrysler.

2012. február 28.

A Subaru vezeti az autógyártók 2012-es minőségi ranglistáját az Egyesült Államokban

Az amerikai autópiacon legnagyobb befolyással rendelkező minőségi rangsorban, a Consumer Reports magazin által...

F1: Webber csak magával foglalkozik

Mark Webber azt mondja, hogy 2012 folyamán nem törődik majd azzal, hogy a Red Bull ifjoncai kitúrhatják-e a helyéről, ő csakis a sikeres versenyzésre koncentrál.

Alonso: nincs krízis a Ferrarinál

Bár az idei Forma-1-es Ferrari versenyképességét általános szkepticizmus övezi, Fernando Alonso nem aggódik. A spanyol szerint az F2012 összetettsége nehezíti a vörös egylet dolgát, ennek ellenére bizakodó, jóslatokba azonban nem bocsátkozik.

Visszatér a gőzös a múzeumba

Gépkülönlegesség érkezett a Közlekedési Múzeumba. A 112 éves gőzlokomobil egy mikrobusz méretű, de külsőre egy gőzmozdonyhoz hasonlító szerkezet.

Csak az autósok ötöde köt cascót

Hiába csökkent több mint tíz százalékkal tavaly az átlagos cascodíj, az autósok továbbra sem kötnek nagyobb arányban ilyen biztosítást. 2012 az alacsony díjú, részfedezetet nyújtó cascók éve lehet.

Teherautó borult az 1-es főúton Biatorbágynál

Megcsúszott és felborult egy teherautó az 1-es főút 12.

Volvo V40 exkluzív ötajtós kompakt modell

  A Volvo Car Corporation március 6-án a 2012-es Genfi Autószalon mutatja be a vadonatúj Volvo V40-es modellt, amely az egyedülálló skandináv megjelenést és minőségérzetet kimagasló biztonsággal és vezetésdinamikával ötvözi.

Itt a Honda új szabadidő-autója

Megjelentek az első fotók a Honda CR-V következő generációjának prototípusáról. A modell 2012. március 6-án debütál a Genfi Autószalonon.

A stílus maga a motoros: itt a BMW 2012-es ruházati kollekciója

A bajor márka nem csak védelmi felszereléseket, hanem életstílus termékeket is széles választékban kínál motorjai vásárlóinak.

A stílus maga a motoros: itt a BMW 2012-es ruházati kollekciója

A bajor márka nem csak védelmi felszereléseket, hanem életstílus termékeket is széles választékban kínál motorjai vásárlóinak.

2012. február 27.

Webber jó idénykezdettel alapozná meg vb-hadjáratát

Mark Webber, a Red Bull versenyzője a vb-cím megszerzését tűzi ki célul a 2012-es idényre: az ausztrál úgy érzi, hogy lehet esélye, ha a tavalyi hibából tanulva jobban kezdi a szezont. A kenguruföldit nem nyomasztja, hogy máris az utódját firtató spekulációktól hangos a Forma-1.

F1: Räikkönen nem fogja feladni

Kimi Räikkönen ígéri, hogy akkor sem keseredik el, ha a Lotus gyengén kezdi a 2012-es idényt. A finn elszánt.

A Mol idei bevételéből teljesen kiesik a szíriai kitermelés

Piaci elemzők szerint nem valószínű, hogy ebben az évben folytatódik a horvát INA szíriai kitermelése, így a Mol 2012.

F1: A Williamsnek ma is hiányzik Newey

A Williams alapító-főnöke, Sir Frank bízik benne, hogy 2012-ben már kifelé indulnak a gödörből, bár azt ma is bánja, hogy annak idején nem tartották meg az azóta a McLarent és a Red Bullt is bajnoki címig juttató Adrian Neweyt.

Nem veszíthetik el az autósok a bónusz-fokozatukat

  E hét közepéig, legkésőbb 2012. február 29-éig be kell hogy érkezzen a biztosító társaságokhoz az idei kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) díj aktuális részlete – figyelmeztet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ)

Az idén elkészül az új Opel motorgyár

2012 lesz Szentgotthárd nagy éve

2012. február 26.

Delage de Villars D120 Mann

A műszaki adatok nem állnak rendelkezésre (klikkelj a nagyobb képekért)

Felipe Massa: javult az új Ferrari

Felipe Massa, a Forma-1-es Ferrari pilótája elégedetten nyilatkozott az F2012-es modellről a négynapos barcelonai...

Melyek a legmelegebb autók 2012-ben?

Egyre fontosabb szerepet kap egy francia magazin által néhány éve elindított az Év meleg autója díj.

2012. február 21.

Az ISUZU D-Max hasznos társ.

Imádja a kemény munkát, de a kikapcsolódásban is remek kísérő. Soha el nem fáradó munkatárs a hétköznapokon, kedves családtag a hétvégéken. Egyetlen járműben egyesíti mindazt a tudást, amelyre a majd egy évszázados japán teherautógyártás szert tett. Az új D-Max egyszerre munkaeszköz és szabadidőautó. A kapcsolható összkerékhajtás, a kétféle karosszériakivitel, valamint az erőteljes dízelmotorokminden feladatra alkalmassá teszik. Kiemelkedő terhelhetőségének és vontatási kapacitásának köszönhetően mindig célba ér, bárhová is vezessen utunk. A felhasználó az igényeinek megfelelően kétféle felszereltségi szint (L, LS) közül választhat. Az autó különleges robosztus dizájnja vonzza a tekintetet. A 16”-os könnyűfém keréktárcsák, a krómozott hűtőrács és visszapillantó tükrök (felszereltségtől függően) egyedi megjelenésűvé teszik a járművet. A D-Max markáns külsejének minden eleme az erőt és tartósságot sugallja, ami a dupla, illetve szimpla kabinos változat formavilágához is jól illeszkedik.





Az ISUZU D-Max hasznos társ

Új URAL tehergépkocsi a mezőgazdaság számára

Hazánkban az URAL teherautók főként a honvédelemben alkalmazott régebbi változatokról ismertek, pedig az eltelt évtizedekben az URALAZ orosz járműgyár nagyon jelentős fejlesztéseket hajtott végre termékpalettájában. Új járműprogramuk mezőgazdasági felhasználásra szánt típusát tavaly mutatták be a felhasználók számára. Az URAL- 63685-ös széria tagjaként kifejlesztett 583134 típuskódú, 6×4 kerék képletű háromtengelyes, két oldalra billenthető felépítményű tehergépkocsi, 12 köbméter raktérfogatú felépítménnyel rendelkezik, melyet két oldalra 50 fokban tud billenteni. A raktér befogadó képessége tovább növelhető, nagy térfogató ömlesztett anyagok szállítására. Az új tehergépkocsit egy Jamz-236BE2.10 illetve Jamz-7.601.10 típusú, turbófeltöltős, 250 és 300 LE teljesítményű diesel motor hajtja, mely az üzemanyagot egy háromszázötven literes hajtóanyagtartályból kapja. Az erőátvitelről ugyancsak Jamz gyártmányú kilenc előre fokozatot biztosító mechanikus kapcsolású sebességváltó gondoskodik.





Új URAL tehergépkocsi a mezőgazdaság számára