2012. január 22.

OSZ-CAR Kft.

A cég 1991-óta foglalkozik alkatrész-kereskedelemmel. Mai formáját 1998-ban vette fel, mint korlátolt felelősségű társaság. Kezdetben az egyszemélyes vállalkozás Csákváron működött és már akkor több Pest megyei ügyféllel rendelkezett. Ezért volt szükség a telephely változtatásra és gazdasági forma váltásra. A Kft. 1998-tól budaörsi telephellyel működik, jelenleg a Kinizsi út 22. szám alatt. Telephelyünk 2000 m2-es raktárépületet igényel, melyben elkülönítve kialakításra került egy értékesítési részleg, ahol kedves ügyfeleinket szolgáljuk ki. Eladóterünk a közelmúltban kapott új külsőt, többek között ezért is érdemes betérni hozzánk. Raktárunk jelenleg az autóalkatrészek sokaságát tárolja és folyamatos fejlesztési munkáinknak köszönhetően a jövőben számos új termék fog megjelenni. A folyamatos növekedés során kialakultak a különböző részlegek: Áruforgalom: bevételezési részleg, logisztika (raktározás), áruellenőrzés Értékesítési csoport: központi eladó részleg, területi képviselők, üzletkötők Beszerzési csoport: import-, és belföldi árubeszerzés, fuvarszervezés. Az értékesítés egyik modern, mára már nélkülözhetetlen kellékével, a megújult alkatrész-keresőprogrammal is követjük partnereink igényeit, fokozva ezzel is az információ és az adatok gördülékeny áramlását. Gazdasági társaságunk évek óta folytat import tevékenységet. Fő beszerzési országunk Távol-Kelet, de importálunk Lengyelországból, Szlovákiából, Szlovéniából és Olaszországból is. Importtevékenységünket is fejleszteni és szélesíteni kívánjuk a jövőben, hiszen a folyamatos nemzetközi piac figyelésével lehetőségeink szerint próbáljuk megszerezni a számunkra és vevőink számára is legkedvezőbb termékeket kínáló gyártó cégeket országoktól függetlenül. A 2005-ös év elején egy nagyobb tervet teljesített a cég. Megszerezte az MSZ EN ISO 9001:2001 szabvány kereskedelemre vonatkozó tanúsítványát. A tanúsítvány megszerzése az Osz-Car Kft. számára bizonyíték, hogy a már korábban elkezdett cégen belüli korszerűsítési folyamatok jó irányba haladnak. A Kft.-n belül jellemzővé vált a folyamatos fejlesztés, a vevői elvárásokra épülő termékkínálat és értékesítés, a piaci igények gyors felmérése és kielégítése. A munkavégzés hatékonyságának növekedésével nő a munkatársak elégedettsége és ez által szolgáltatásunk színvonala is. A cég felépítésével is Vevőink igényeinek megfelelő maradéktalan, és nem utolsó sorban jó hangulatú kiszolgálását céloztuk meg, hisz a legnagyobb hangsúlyt az értékesítésre fektetjük. Ennek tükrében az értékesítési vezető a közvetlen értékesítést, tanácsadást végző kollegákkal bármikor szívesen áll Vevőink rendelkezésére. Az értékesítés munkáját 9 fő segíti a raktárban és az árukiszállítás gyors pontos végrehajtásában. Magát a beszerzést is természetesen külön részleg képviseli, hogy a szükséges készletek, rendelések mihamarabb rendelkezésre álljanak. A gazdasági, adminisztratív részlegünk is bármikor kézséggel áll Ügyfeleink rendelkezésére.

Láng Kft.

A Láng Kft. 1990 szeptemberében egy 30 nm alapterületû pincehelyiségben indult 3 fõvel és csekély raktárkészlettel. Mára Magyarország piacvezetõ autóalkatrész importõr cégévé fejlõdtünk, mintegy 185 fõt foglalkoztatunk, közel 5000 nm alapterületû raktárhelyiségünkben több, mint 80 ezer féle, 1 millió darab alkatrészt tárolunk. Az elsõ osztályú minõséget a legjelentõsebb autógyárak alkatrész-beszállítóinak termékei, valamint cégünk nemrég megszerzett ISO 9002-es tanúsítványa garantálják. A cég árpolitikája versenyképes árakat biztosít, a folyamatos akciók plusz árelõnyt jelentenek.

Bárdi Autó Zrt.

Bárdi – ez a név több mint száz éve egyet jelent Magyarországon az autóalkatrész kereskedelemmel. A Bárdi-testvérek által irányított, 100%-ban magyar tulajdonú vállalkozás 1997-ben alakult meg újra részvénytársasági formában, pontosan 90 évvel az első Bárdi Autó Rt. bejegyzését követően. A Bárdi Autó Zrt. egy márkanév alatt az egész kelet-európai régióban fellelhető legszélesebb autóalkatrész választékot kínálja: palettáján 220 beszállító található több mint 600 ezer belistázott tétellel. Így lényegében egy forrásból elérhető a vásárlók számára a magyar utakon futó európai és japán autómárkák csaknem valamennyi alkatrésze.

Frid-Car Kft

A Frid-Car Kft az 1990-ben alakult Frid-Ex jogutodjaként alakult vállalkozás. A cég fő tevékenységi köre kezdetektől fogva autoalkatrész import, nagy -és kiskereskedelem. Kínálata mára az utángyártott termékektől az originál alkatrészek beszerzéséig terjed, ezzel több tizezres termékskálát eredményezve.A cég kiemelkedően foglalkozik a francia autók alkatrész kereskedelmével,köszönhetően speciális beszállitói kapcsolatainak. A Frid-Car Kft legjelentősebb beruházásaként, 1999-ben megnyitotta XIII.ker-i központi áruházát és logisztikai központját. A Frid-Car Kft-t a fejlődés irányainak felismerése, a nyitottság és a professzionalizmus jellemzi. Tulajdonosa és alkalmazottai egyaránt szigorú követelményeket támasztanak a termékek és szolgáltatások minőségét illetően. Ennek és az üzletpolitikának megfelelően, kínálatukban elsősorban neves gyártók alkatrészeit részesítik előnyben. A Frid-Car Kft. vezetése és alkalmazottai elkötelezettek abban, hogy a vevői igényeket egyre magasabb szinten tudják kielégíteni. Kitűzött céljukat első osztályú minőségi termékek értékesítésével, magas raktárkészlet biztosításával, szakképzett személyzet közremuködésével, elektronikus alkatrész katalógusprogram fejlesztésével tudják elérni..Munkájuk eredményeképpen 2004 évre kiépült az ISO 9001-2001 szabvány eloírásainak megfelelo minoségbiztosítási rendszer mely az SGS-től hivatalosan is tanúsításra került.

Unix Autó Kft.

Egy ősi kínai mondás szerint az ezer mérföldes út is egyetlen lépéssel kezdődik. Az UNIX Autó sikertörténetének esetében ez átültethető immár több millió kilométerre és stílusosan padlógázos haladásra. Mint a legtöbb nagy történet, a miénk is egy kis országban kezdődik, melynek fővárosában, 1994-ben felépül a mai UNIX főhadiszállás, majd nem sokkal később kifejlesztésre kerül a Trade-Line, egy saját autóalkatrész kereső szoftver, ami megalapozza a cég további üzleti sikereit. Napjainkra az Unix már a világ minden tájáról, több mint 200 beszállítótól szerzi be alkatrészeit, ami nem kevesebb, mint 500.000 különféle cikket jelent. Egy átlagos napon a 12.000 m2 alapterületű, és 4 millió darabos raktárkészlettel rendelkező központi raktárban közel 80.000 ezer alkatrész fordul meg. A saját alkatrészkereső és rendelő program (TradeOnWeb®), amelynek már ötezernél is több felhasználója van, folyamatos továbbfejlesztés alatt áll, hogy minél naprakészebben tegyen eleget a vásárlók kívánalmainak. A személyesen, vagy a terminálon keresztül leadott rendelésformát pedig remekül kiegészíti az UNIX WebShop. A gyors ütemben bővülő termékkör minőségét az UNIX garancia biztosítja. Természetesen az olyan márkanevek esetében, mint a Gates, a Sachs, a Monroe, a Mann, a Mahle, a Kayaba, a Bosal, a Bosch, vagy a Castrol, már maga a név biztosíték. És hogy ne csak a termékkör, de a rendelések száma is gyarapodjék, arról 26 stratégiai területi képviselő munkatárs gondoskodik, akik havonta mintegy 5.000 vevőlátogatást bonyolítanak le. A pontos és gyors szállításért a 220 járművet számláló szállítóflotta felel, amely naponta megközelítőleg 40.000 kilométert tesz meg, tehát staféta üzemmódban akár a földgolyót is megkerülhetné. 39 magyarországi és 21 romániai kirendeltség biztosítja a régió teljes lefedését. Innen a helyi rendelések óránkénti teljesítése mellett naponta kétszer indulnak a nagyobb távolságokra történő kiszállításokkal az UNIX Akadémián kiképzett munkatársak, akik vallják azon üzletfilozófiát, mely szerint a cég legfőbb sikerének megtestesítője egy elégedett szerelő, vagy alkatrész-kereskedő. Sokat elárul, hogy a céget 2005-től tagjává választotta a német ATR csoport, melynek tagjai közt Európa legnagyobb alkatrész-disztribútorai találhatóak, és ahová csakis meghívásos alapon lehet bekerülni.

160 éve született Csonka János, a karburátor feltalálója

Százhatvan éve, 1852. január 22-én született Szegeden Csonka János, a karburátor egyik feltalálója, a magyar motor- és gépjárműgyártás elindítója.

Apja, Tsonka Vince "gépépítő" kovácsmester volt Szegeden. Csonka János az ő műhelyében szerezte első tapasztalatait. Tizenkilenc éves korától vasúti műhelyekben dolgozott, közben brit, svájci és francia üzemekben tanulmányozta a gépgyártást. 1877-ben a 32 pályázó közül legfiatalabbként elnyerte a Budapesti Műegyetem gépipari tanműhelyének vezetői posztját, amelyet több mint fél évtizeden át töltött be. A gyakorlati oktatásban saját költségére szakmunkásokat alkalmazott, így a műhely gépeit felhasználhatta saját találmányaihoz is.

1879-ben készítette el az első magyar gázmotort. 1887-től a Ganz-gyár vezérigazgatója, Mechwart András felkérésére a gyár fiatal mérnökével, Bánki Donáttal dolgozott együtt. 1890-ben kismotort szerkesztettek a mezőgazdaság és a kisipar céljaira, ez Ganz-motor - Bánki-Csonka motor - néven ismert. Jelentős közös alkotásuk az automatikus csőgyújtással működő motor és a gázkalapács is.